Ninove 08 Apr 2020 - 09u15
Overcast Clouds
12.03°C

Triagecentrum staat klaar in geval van stijgende besmettingen

26 maart 2020
Triagecentrum staat klaar in geval van stijgende besmettingen

NINOVE – Indien het aantal coronabesmettingen zou toenemen, heeft Ninove een triagepunt klaar. Dergelijke triagepunten moeten het coronavirus zoveel mogelijk uit de wachtzaal van de huisartsen houden.

Als iemand zich ziek voelt, belt hij zijn/haar huisarts, die naar de symptomen zal luisteren. Bij vermoeden van een coronabesmetting, zal de arts de patiënt doorverwijzen naar een triagepunt. In zo’n punt onderzoeken artsen hen in de meest veilige omstandigheden. Zij zullen dan bepalen of iemand al of niet naar het ziekenhuis moet.

“Er zijn al heel wat triagepunten opgericht voor mogelijke coronapatiënten”, aldus burgemeester Tania De Jonge. “De triageposten voor inwoners van Ninove bevinden zich in Aalst en Geraardsbergen. In Ninove staat een triagepunt stand-by, voor het geval het aantal coronabesmettingen zou stijgen. We kunnen het onmiddellijk inzetten als dat nodig zou zijn.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons