Ninove 08 Apr 2020 - 07u53
Overcast Clouds
12.03°C

Een sierlijke ster voor ongeboren kindjes

25 maart 2020

NINOVE – Glenn en Pascal, seizoenarbeiders in stadsdienst, leggen momenteel de laatste hand aan een ster op de stedelijke begraafplaats. Deze zal een duidelijke baken vormen voor de sterrenweide, waar ouders hun levenloos geboren kinderen kunnen herdenken.

Eind vorig jaar beloofde de schepen voor begraafplaatsen Katie Coppens (Samen) aan Guy D’haeseleer (Forza Ninove) om de sterrenweide voor levenloos geboren kindjes op de begraafplaats van Ninove meer uit te werken.

“Wij staan elke begrafenis van een overleden kindje toe”, aldus de schepen. “Een sterrenweide bestaat al in Ninove en ook op de andere begraafplaatsen in de deelgemeenten. We hadden een budget voorzien om deze meer zichtbaar in te richten in de vorm van een ster. Ouders hebben graag iets tastbaar als aandenken en daar zal dit mogelijk zijn. We hebben aan stadsdichter Willy Verhegghe ook een passend gedicht gevraagd om daar bij te plaatsen.”

Ster

Momenteel werken twee gemeentearbeiders die idee praktisch uit. Marc Dufour, werkleider dienst begraafplaatsen. “Wij waarderen die plaats inderdaad op. Hier zullen ouders in de toekomst hun ongeboren kindje kunnen herdenken. Het zal een mooie plek zijn eens ook de beplanting en de plaat met het gedicht zijn aangebracht.”

Glenn en Pascal maken er een erezaak van. Zij zijn als seizoenarbeiders van de stad bezig met het aanbrengen van een boordsteen in stervorm rond een boompje. En ze doen dat met zin voor precisie en goede verhoudingen.

“Niet eenvoudig. We zochten eerst het middelpunt en dan hebben wij met pannenlatten een model gemaakt van een echte ster met vijf benen. Daarna was het meten en passen om alles precies goed te leggen: grond uithalen, opvullen met stabilisatiezand, boorstenen plaatsen en daarna dolomiet aanbrengen. De punten van de ster zijn ook echte punten: niet gemakkelijk om die stenen op een goede hoek te slijpen, zodat ze mooi tegen elkaar aansluiten. Anderen zouden die boorden misschien gewoon tegen elkaar leggen, maar voor ons stak het nauw.”

Het resultaat oogt nu al mooi; Glenn en Pascal mogen terecht fier zijn op hun werk.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons