Ninove 03 Apr 2020 - 16u35
Few Clouds
6.28°C

Politiezone Ninove controleert opvolging nieuwe ‘corona-maatregelen’

20 maart 2020
Politiezone Ninove controleert opvolging nieuwe ‘corona-maatregelen’

NINOVE – De Nationale Veiligheidsraad heeft nieuwe maatregelen opgelegd om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Met de inzet van extra ploegen zal de lokale politie Ninove de naleving ervan opvolgen.

Indien zij overtredingen vaststellen in de politiezone, zullen ze optreden en desnoods een proces-verbaal opstellen. De politie hoopt echter, dat het gezond verstand en de burgerzin voldoende zijn en ze niet zal moeten optreden.

Maatregelen

Politiezone Ninove vraagt aan alle burgers en handelaars met aandrang om zich strikt te houden aan de opgelegde maatregelen. Een kort overzicht van deze maatregelen.

 • Je blijft maximaal thuis om externe contacten te beperken.
 • Je kan je huis verlaten voor volgende zaken:
  - voedingswinkel,
  - dokter,
  - apotheek,
  - postkantoor,
  - bankautomaat,
  - benzinestation,
  - hulp bieden aan kwetsbare personen.
 • Niet-essentiële winkels blijven gesloten met uitzondering van:
  - krantenwinkels,
  - kappers (1 klant per keer),
  - nachtwinkels (open tot 22.00 uur),
  - (dieren)voedingswinkels,
  - apotheken.
 • De toegang tot de supermarkten zal worden gecontroleerd om het aantal personen te beperken, die tegelijkertijd binnen aanwezig zijn.
  Er is maximaal 1 persoon per 10 m² en maximum 30 minuten per klant toegelaten.
 • De markten zijngeannuleerd, tenzij ze onontbeerlijk zijn voor de voedselvoorziening en als de lokale overheid de maatregelen van sociale afstand kan garanderen.
 • Winkels, die in hoofdzaak dierenvoeding verkopen, vallen onder de definitie van voedingswinkels en mogen geopend blijven.
 • Fysieke buitenactiviteiten (wandelen, hardlopen, fietsen…) zijn aanbevolen, maar alleen met mensen, die onder hetzelfde dak wonen of met een vriend(in).
  Dit alles op voorwaarde dat het contact met anderen beperkt kan zijn (1,5 meter afstand).
 • Elke vorm van samenscholing is verboden.
 • Kinderen van ouders met essentiële beroepen kunnen opgevangen worden in scholen en de kinderopvang.
 • De horeca moet het terrasmeubilair binnen plaatsen.
 • Het openbaar vervoer moet zo worden georganiseerd dat de sociale afstand kan worden gegarandeerd.
 • Bedrijven, ongeacht hun grootte, kunnen hun activiteiten verder zetten als ze telewerk organiseren voor elke functie waar dit mogelijk is.
  Bedrijven waar dit niet mogelijk is, moeten de principes van de sociale afstand nauwgezet respecteren. Deze regel geldt zowel voor de uitvoering van de werkzaamheden, als voor het door de werkgever georganiseerde vervoer.
  Als bedrijven niet voldoen aan deze verplichtingen, moeten ze verplicht sluiten. Dit geldt niet voor cruciale sectoren en essentiële diensten.
 • Alle niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden.
Info: de lijst met volledige maatregelen kan u hier vinden: https//www.info-coronavirus.be – met al je vragen hieromtrent kan je terecht op het nummer 0800-14 689.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons