Ninove 02 Apr 2020 - 19u50
Broken Clouds
10.09°C

Forza Ninove: “Investeer nu prioritair in mensen in plaats van in prestigeprojecten”

16 maart 2020
Forza Ninove: “Investeer nu prioritair in mensen in plaats van in prestigeprojecten”

NINOVE –Voor Forza staat het nu al vast dat naast de grote gevolgen voor de volksgezondheid, deze corona-crisis ook een economisch bloedbad zal aanrichten. “We moeten erkennen dat dit voor velen emotioneel en financieel en heel moeilijke periode wordt.” En dus stelt de partij voor om de extra miljoenen van Vlaamse Regering te investeren in mensen in plaats van in prestigeprojecten.

Ninove kreeg van de Vlaamse Regering extra miljoenen toegezegd. "De stad moet een belangrijk deel van dat geld aanwenden om de financiële zorgen van vele burgers en zelfstandigen in de mate van het mogelijke te verzachten en te compenseren."

Daarom stelt de partij een aantal maatregelen voor om de verschillende doelgroepen te ondersteunen.

Handelaars /horeca

  • Een noodfonds voor de zelfstandigen, die hinder ondervinden en te kampen hebben met zware inkomstenverliezen (vooral in de horeca en de detailhandel).
  • Een lokale hinderpremie voor handelaars, die hun zaak niet mogen openen (zoals de bestaande hinderpremie tijdens openbare werken).
  • Een vrijstelling van de belasting op het leuren voor de getroffen handelaars.
  • De afschaffing van de solidariteitsbijdrage.
  • De opschorting van de inning van de gemeentelijke heffing voor 2020.
  • Vrijstelling van de heffing op het exploiteren van een taxidienst en op het verhuren van voertuigen met bestuurder; ook de taxibedrijven zijn zwaar getroffen door geannuleerde luchthavenritten.
  • Een tegemoetkoming voor wie tijdelijk voorziet in aan-huis-leveringen.

Verenigingen

  • Een noodfonds voor de verenigingen, die hinder ondervinden en te kampen hebben met zware inkomstenverliezen. Bijvoorbeeld de talrijke voetbal- en sportclubs, die hun deuren moeten sluiten, geen inkomsten hebben uit hun kantine en tijdelijk geen evenementen kunnen organiseren.

Burgers

  • De terugbetaling van reeds gedane kosten voor buitenschoolse kinderopvang en geannuleerde sportkampen.
  • Een hinderpremie voor zelfstandige kinderopvanginitiatieven, die hun inkomsten zien dalen omwille van het aantal afwezige kindjes.

Forza Ninove roept alle Ninoofse politieke partijen op om de handen in elkaar te slaan en de gevolgen van deze corona-crisis voor de Ninovieters zoveel mogelijk te beperken en te compenseren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons