Ninove 29 Mar 2020 - 02u27
Clear Sky
12.57°C

De Kaffeegieters verdeelden 2.000 ontbijtpakketten voor 'Kom op tegen Kanker'

08 maart 2020

NINOVE – Een drukte van jewelste, zondagochtend 8 maart in buurthuis Berdam. Dat was het logistieke hart van De Kaffeegieters. Van hieruit verdeelden zij 2.000 ontbijtpakketten. Met de opbrengst sponsoren zij hun 4de deelname aan de 1.000 km van ‘Kom op tegen Kanker’.

Sabine De Beuf was samen met 40 vrijwilligers al vroeg in het getouw. Dat was ook nodig als je tussen tijdig 2.000 ontbijtpakketten aan huis wilt leveren in Ninove, Haaltert, Gooik en de ruime regio.

"We zijn hier van 4 uur. Om 4.30 hebben we de koeken gehaald bij de warme bakker en dan is het een kwestie van ze over de verschillende pakketten te verdelen, in de auto’s te laden en aan huis af te leveren. Zeer hectisch, ja.”

1.000 km

Al zijn De Kaffeegieters niet aan hun proefstuk toe. “Wij doen voor de 4de keer mee aan de 1.000 km van 'Kom op tegen Kanker' en daarvoor moeten wij minstens € 11.000 bij elkaar halen. En dus dachten wij aan ontbijtpakketten, eetfestijnen zijn er al genoeg. We zijn al van november met de organisatie van vandaag bezig. Heel veel werk, want alles moet kloppen. Maar er zijn ook veel helpende handen.”

Een van die vrijwilligers stond net op het punt om 65 pakketten te bezorgen in Denderhoutem en Haaltert. “We zijn donderdag begonnen met de praktische voorbereiding. Alles moet kloppen en we leren uit onze fouten. Natuurlijk houden we nog wat in reserve om die op te vangen, maar we beogen een zo klein mogelijke foutenlast. Vrijdag en zaterdag zijn we dan verder gegaan met het klaar zetten van de pakketten: voor kinderen, volwassenen en luxepakketten met bubbels. Het is een heel dankbare actie, de mensen krijgen er iets tastbaar voor in de plaats.”

Info: De Kaffeegieters1.000 km KOTK

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons