Ninove 06 Apr 2020 - 01u06
Clear Sky
17.02°C

“Wij vragen meer middelen en respect voor onze mensen”

05 maart 2020
“Wij vragen meer middelen en respect voor onze mensen”

NINOVE – De zorgsector betoogde donderdag 5 maart in Brussel. “Maar we willen ook lokaal een meer persoonlijk en sterk signaal geven, dat er in de zorg een grote nood is aan personeel en middelen”, aldus François Eliat-Eliat van het VSOA. De liberale vakbond ging met deze boodschap langs in het WZC Klateringen en andere Vlaamse zorginstellingen.

“Het probleem is niet typisch voor hier”, aldus de vakbondsman, “het is overal hetzelfde. Door de verlenging van de opleiding zijn er momenteel te weinig afgestudeerde verpleegkundigen. Ook de onderbetaling van de zorgkundigen en verpleegkundigen in vergelijking met evenwaardige diploma’s is een moeilijk punt. Want waarom zou je als jonge mens nog willen werken in de zorg, in zware omstandigheden, met een grotere zorgvraag, een hoge werkdruk en te weinig personeel?”

Deze en andere pertinente vragen stonden in een open brief aan ministers, parlementsleden, burgemeesters, voorzitters van zorgbedrijven en andere beleidsmakers. De actievoerders deelden dit pamflet donderdagochtend uit.

MLI

 

“Hoe wensen jullie verzorgd te worden, wanneer er een moment in jullie leven is bereikt dat het niet meer lukt om zelf in te staan voor de dagelijkse zorg, die je nodig hebt?”

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons