Ninove 02 Apr 2020 - 18u03
Broken Clouds
10.09°C

Steunactie voor Merlyn, die zich inzet voor verwaarloosde honden

27 februari 2020
Steunactie voor Merlyn, die zich inzet voor verwaarloosde honden

LENNIK – Het personeel van vastgoedmakelaar L&S en een hele schare vrienden en vrijwilligers organiseren zondag 8 maart vanaf 11 uur een grote pannenkoekenbak met streekbierdegustatie om Merlyn te steunen.

Merlyn Gritter liet hier alles wat haar lief is achter en zet zich via haar stichting ‘Dogs by Merlyn’ in om Roemeense straathonden te redden en een thuis te geven. “Eigenlijk was ik als kind al een enorme dierenvriend”, vertelt ze. “Overal waar ik verlaten of gewonde dieren trof – poezen, egels, konijnen of eenden – nam ik ze mee naar huis. Mijn ouders werden er gek van.”

Jaren later hoorde Merlyn van het gigantische zwerfhondenprobleem in Roemenië. Na een tijdje besloot ze alles achter zich te laten. Ze trok naar Roemenië om in een caravan, zonder stromend water of elektriciteit, te wonen en de dieren ter plaatse te helpen. Uiteindelijk slaagde ze erin een eigen stichting op poten te zetten. Ze kocht een loods voor de opvang en verzorging van honderden zieke en verwaarloosde dieren en de adoptie ervan. Hoewel ze het water voor haar dieren nog steeds uit een waterput moet oppompen, beschikt ze nu toch over een minimum aan comfort.

“Natuurlijk mis ik mijn familie en vrienden, de gesprekken en gezellige avonden, maar mijn hart ligt bij m’n honden.”  Ondertussen vond ze al voor 400 honden een nieuwe thuis. Een enorme prestatie.

Steunactie

Verzorging, voeding, vaccinaties, dierenartsen… het kost allemaal natuurlijk veel geld. Dat verhaal van moed, zelfopoffering, dierenliefde en doorzettingsvermogen fascineert ook de hele ploeg van vastgoedmakelaar L&S in Lennik en een schare vrijwilligers.

Zij slaan resoluut de handen in elkaar en organiseren zondag 8 maart vanaf 11 uur in hun kantoren een speciale steunactie. Als je tot einde maart kan helpen met het aanleveren van hondenvoer, wollen dekens, medisch materiaal, een hogedrukreiniger, wasmachine, droogkast of industriële stofzuigers ben je eveneens welkom. Begin april trekt een groep sympathisanten met een vrachtwagen naar Roemenië om Merlyn een handje toe te steken.

Praktisch

  • Datum en uur: zondag 8 maart vanaf 11 uur.
  • Plaats: L&S, Ninoofsesteenweg 84 Lennik.
Info: Patricia Simillon (0473-961.122) – Mira De Bruyn (0494-087.672) – Stichting My Dogs by MerlynFB Dogs by Merlyn.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons