Ninove 04 Apr 2020 - 23u29
Few Clouds
14.95°C

Opnieuw gratis lessenreeks voor het behalen van het rijbewijs

04 maart 2020
Opnieuw gratis lessenreeks voor het behalen van het rijbewijs

ROOSDAAL – Freddy Sonneville en de gemeente organiseren in april terug hun gratis lessenreeksen. “In de herfstvakantie 2019 waren bijna 200 cursisten aanwezig”, aldus de oud-commissaris. “Door de smeekbede van veel jonge mensen en ook het feit dat het lessenprogramma ‘rijbewijs op school’ is afgeschaft, heb ik beslist van toch verder te gaan met mijn gratis lessenreeksen.”

Roosdaal is de enige gemeente in België, die al meer dan 42 jaar gratis verkeerslessen aanbiedt. Lesgever en oud-politiecommissaris Freddy Sonneville is inmiddels +75 jaar, maar nog niet op rust zoals hij het zelf omschrijft. Gedurende al die jaren, waarin hij gratis lessen gaf, volgden meer dan 13.000 personen van alle leeftijden zijn cursussen.

”Het theoretisch examen is zeer moeilijk geworden. Velen hebben problemen om te slagen. Een van de grote oorzaken van verkeersongevallen met vluchtmisdrijf ligt mijns inziens in het feit dat vele jongeren niet meer slagen voor hun examen. Geen rijbewijs is geen verzekering. Zonder rijbewijs is er veelal ook geen werk voor de zwaksten in onze maatschappij. Zolang mijn gezondheid het toelaat, zullen wij ons ten dienste blijven stellen van de jeugd en voor iedereen, die zijn kennis van de wegcode wil bijschaven. We geven de lessen ook voor bromfiets klasse B, motorfietsen en rijbewijs G voor landbouwvoertuigen.”

Praktisch

 • Data en uren:
  - vrijdag 3 april van 18 uur tot 21.30 uur,
  - zaterdag 4 april van 09 uur tot 12.30 uur,
  - maandag 6 april 18 uur tot 21.30 uur,
  - dinsdag 7 april van 18 uur tot 21.30 uur.
 • Plaats: ontmoetingscentrum, Kerkplein 3 Borchtlombeek.
 • Cursisten, die aan de voorwaarden voldoen (17 jaar, geldige identiteitskaar, nog geen twee keer deelgenomen aan het theoretisch examen) mogen het examen afleggen.
Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons