Ninove 29 Mar 2020 - 01u52
Clear Sky
12.57°C

Uitbating EK-voetbaldorp toegewezen aan de vzw Vrijwillige Pompiers Ninove

18 februari 2020
Uitbating EK-voetbaldorp toegewezen aan de vzw Vrijwillige Pompiers Ninove

NINOVE – De vzw Vrijwillige Pompiers mag deze zomer het EK-voetbaldorp inrichten en uitbaten. Het stadsbestuur koos hen uit 9 inzendingen.

Het stadsbestuur laat deze zomer tijdens de eindronde van het EK een voetbaldorp bouwen op de voormalige OCMW-site. Kandidaat-uitbaters konden tot en met 22 januari een dossier indienen.

In totaal hadden negen organisaties zich kandidaat gesteld. Ze dienden een dossier in, waarin ze uitlegden hoe ze de inrichting en de organisatie van het voetbaldorp wensten aan te pakken en te financieren. Daarna volgde maandag 10 februari nog een gesprek met alle kandidaten.

Het college van burgemeester en schepenen heeft woensdagnamiddag 12 februari uit hen de kandidaat geselecteerd, die het beste past bij de ambities die het stadsbestuur met dit project voor ogen heeft. Tijdens een finaal gesprek op vrijdag 14 februari heeft de vzw Vrijwillige Pompiers Ninove aanvaard om het EK-voetbaldorp in te richten en te organiseren.

Het voetbaldorp zal staan op de OCMW-site, van vrijdag 12 juni (openingswedstrijd in Rome) tot en met zondag 12 juli 2020 (finale in Londen). In het voetbaldorp zul je alle interessante voetbalmatchen, op zijn minst die van de Rode Duivels, op groot scherm kunnen volgen. De stad laat geen andere grote schermen toe op het openbaar domein.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons