Ninove 31 Mar 2020 - 02u35
Few Clouds
8.19°C

Vanaf 11 februari één nummer voor dringende hulp: 112

11 februari 2020
Vanaf 11 februari één nummer voor dringende hulp: 112

ALGEMEEN – Heb je dringende hulp nodig? Vanaf 11 februari kan dit op één centraal noodnummer: 112.

Voor de ziekenwagen en de brandweer was het nummer 112 al actief. Voor de politie moest je nog het nummer 101 bellen.

Heb je vanaf 11 februari een van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) nodig, dan bel je het nummer 112.

Als je dit nummer hebt gebeld, krijg je een keuzemenu. Voor een ziekenwagen of de brandweer druk je 1; voor de politie een 2.

Indien je geen keuze maakt, wordt de boodschap één keer herhaald en daarna automatisch doorgeschakeld naar de noodcentrale, die territoriaal bevoegd is.

Indien je een verkeerde keuze maakte, schakelt de operator je, net zoals nu, door naar het juiste oproepcentrum.

Het keuzemenu werkt op een gelijkaardige manier als de app 112 BE. Als je een smartphone hebt, kan je de app 112 BE ook als alternatief gebruiken voor het keuzemenu.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons