Ninove 02 Apr 2020 - 15u17
Clear Sky
0.6°C

Levensreddend handelen bij kinderen kun je leren

05 februari 2020
Levensreddend handelen bij kinderen kun je leren

NINOVE – Wat moet je doen als je kind koorts(stuipen) heeft? Alexander Camerlynck geeft op deze en andere vragen een antwoord tijdens de cursus ‘levensreddend handelen bij kinderen tussen 0 en 12 jaar'.

Alexander Camerlynck werkt sinds 11 jaar als urgentieverpleegkundige. “Al 4 jaar geef ik les in deze materie. Ik leid graag mensen op, zodat ze weten wat te doen wanneer ze als eerste bij een slachtoffer komen. Daarom heb ik zelf een bedrijfje opgericht AC Saves Lives. Het is zo belangrijk te beseffen dat wanneer je een notie hebt van eerste hulp, je iemand in nood kunt ondersteunen tot wanneer de hulpdiensten toekomen.”

De les ‘levensreddend handelen bij kinderen tussen 0 en 12 jaar’ gaat over verstikking/verslikking, vergiftiging, verbranding, koorts bij kinderen, koortsstuipen en reanimatie.

“Tijdens de les geef ik waargebeurde actuele casussen vanuit mijn professionele carrière om zo de cursisten duidelijk te maken hoe belangrijk het is iets te doen. Alle informatie is volgens de laatste richtlijnen. Ik geef zowel een theoretisch als een praktijkgedeelte. De cursisten oefenen op reanimatiepoppen. Deze zijn verbonden met een tablet, zodat ze direct feedback krijgen van hun handelen. De deelnemers ontvangen na de les een attest."

Praktisch

  • Datum en uur: 12 maart 2020, van 19 tot 22 uur (de les begint stipt).
  • Plaats: Den Belleman, Denderkaai 38 Ninove.
  • Prijs: € 34 per deelnemer (syllabus inbegrepen).
  • Inschrijving: vóór 5 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0478-79 08 18.
Info: AC Saves Lives.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons