Ninove 03 Apr 2020 - 16u10
Few Clouds
6.28°C

Ninoofse jeugdraad gaat 'Voesj'

02 februari 2020

NINOVE – Zeg vanaf vandaag niet langer Ninoofse Jeugdraad, maar ‘Voesj’. Die nieuwe naam vindt het dagelijks bestuur alvast jonger en minder officieel klinken. De leden van de algemene vergadering reageerden zaterdag 1 februari alvast positief tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Koepoort.

Jeugdraad Ninove bleek meer en meer een begrip van het verleden. “Wij zijn anderhalf jaar geleden begonnen met onze zoektocht naar een nieuwe naam”, aldus voorzitter Cedric Covens. “Het mocht allemaal wat dynamischer, laagdrempeliger en meer toegankelijk klinken dan het eerder oubollige ‘Ninoofse jeugdraad’. ‘Voesj’ beklemtoont dat wij willen vooruitgaan en instaan voor de jeugd. De nieuwe naam is gekozen uit heel wat voorstellen. Ik hoop dat hij blijft hangen en voortgaand op de eerste reacties hier, zal dit wel zo zijn. De drie pijlers van onze inzet blijven: informeren, animeren en adviseren.”

Kandidaten voorzitter

Cedric is aan zijn laatste maanden bezig als voorzitter. In september geeft hij de fakkel door aan zijn opvolger/opvolgster. Er zijn momenteel twee kandidaten, beiden even competent en met veel ervaring in de jeugdwerking.

Bono is hoofdleider van de KSA geweest, hij woont in Zandbergen maar leeft in Ninove. “Het spreekt mij aan om Cedric op te volgen.”

Paulien is al enkele jaren actief in de jeugdraad. “Ik vond het altijd heel leuk om van alles te organiseren en voorzitter zijn lijkt me dus een logische stap.”

Wie Cedric Covens zal opvolgen weten we in februari of maart. Hij gaf ons alvast nog een overzicht mee van de eerstkomende activiteiten van ‘Voesj’: de vlottentocht, een fuif, een zwerfvuilactie. Daarna wenken de examens en zal de werking op een laag pitje branden.

Info: Jeugdraad-Voesj.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons