Ninove 06 Apr 2020 - 20u36
Clear Sky
17.74°C

Zaakvoerder Tim bvba: “Ze willen mijn bedrijf vermoorden”

23 januari 2020
Zaakvoerder Tim bvba: “Ze willen mijn bedrijf vermoorden”

NINOVE – “Ze hebben mij mijn vergunning afgenomen”, reageert Johan Van Mulders. Hij is de zaakvoerder van het grondverwerkingsbedrijf Tim bvba, dat burgemeester Tania De Jonge donderdag 23 januari liet verzegelen en sluiten. “Ze heeft mijn bedrijf vermoord. Is dat haar bedoeling?”

Enkele uren na de verzegeling en de sluiting konden wij Johan Van Mulders contacteren voor een eerste reactie. “Ja, ze hebben mij mijn vergunning afgenomen, terwijl mijn bedrijf in een industriezone is gevestigd. De stad daarentegen mag zelf wel overtredingen begaan. De politie mag daar niet tegen optreden, want de burgemeester is het hoofd van de politie.”

Hij stuurde ons als bewijs van zijn stelling een proces-verbaal door van een deurwaarder. Daarop staan drie percelen agrarisch gebied, waarop de stad volgens hem wederrechtelijk materialen opstapelt. “Maar de stadsdiensten en de burgemeester laten dit oogluikend toe en de milieu-inspectie in Gent had ook geen boodschap aan deze informatie. Het restaurant naast ons zit al 20 jaar zonder vergunning; dit laten zij ook zo maar toe. Het is voor mij zeer moeilijk te begrijpen, dat dit allemaal zomaar kan.”

Al zal dit natuurlijk zijn dossier ten gronde niet redden. Zijn bedrijf is verzegeld en gesloten. “Ik kan niets meer aan- of afvoeren. Ik heb dus ook geen inkomsten meer. Ze vermoorden mijn bedrijf. Is dat de bedoeling? Ik stel 7 mensen tewerk, heb 6 vrachtwagens in bedrijf en een machinepark van miljoenen. Hoe moet ik dat afbetalen?”

Of een hervestiging er in zit? “Ik heb jaren terug gevraagd om me te helpen met een hervestiging, maar ze hebben mij wandelen gestuurd. Andere bedrijven hebben ze daarbij wel geholpen, maar mij niet.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons