Ninove 06 Apr 2020 - 21u22
Clear Sky
17.74°C

Afsluiting in kastanjehout beveiligt de omgeving van de kerktoren

21 januari 2020
Afsluiting in kastanjehout beveiligt de omgeving van de kerktoren

NINOVE – Een afsluiting in kastanjehout moet de omgeving van de abdijkerk beveiligen in afwachting van de restauratie van de toren. “Het is geen dure, maar wel een duurzame oplossing”, aldus cultuurschepen Henri Evenepoel (Open VLD).

Monumentenwacht meldde in 2018 na een inspectie van de toren een mogelijk veiligheidsprobleem. Schepen Evenepoel: “De kans bestaat dat bij bepaalde weersomstandigheden brokstukken van de toren naar beneden zouden vallen. Omwille van de veiligheid en om het publiek uit die zone weg te houden zijn daar toen nadarhekken geplaatst.”

De schepen vond dit niet echt een ideale oplossing. “Nadarhekken zijn niet meteen esthetisch of echt veilig. Daarom heb ik op het eerste overleg met mijn diensten voorgesteld om met minimale kosten een fatsoenlijke afsluiting aan te brengen. Een kastanjeafsluiting leek ons de beste keuze. Ze is niet duur, maar wel duurzaam en oogt toch mooier in deze groene omgeving. Monumentenwacht had alvast geen bezwaar tegen deze tijdelijke oplossing.”

Het restauratiedossier voor de kerktoren is inmiddels opgestart. “Maar het zal nog een niet te voorspellen doorlooptijd moeten ondergaan. Na de restauratie kunnen we de afsluiting verwijderen en elders gebruiken.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons