Ninove 06 Apr 2020 - 14u55
Clear Sky
17.74°C

Studeren in de gemeenteraadszaal

14 januari 2020
Studeren in de gemeenteraadszaal

NINOVE – Door problemen rond de gasleiding in buurthuis Berdam kunnen studenten daar niet meer terecht tijdens de winterblok. De Kuip is het alternatief en gedurende drie dagen mogen ze even proberen te studeren in de gemeenteraadszaal.

Burgemeester Tania De Jonge: “De problemen met de gasleiding in het buurthuis Berdam zijn ernstiger dan verwacht. We moeten de hele leiding laten vervangen en we kunnen de studenten niet in een koude zaal zetten. Elektrische vuurtjes zijn in deze zaal geen optie.”

En dus wat het zoeken naar een alternatief. “Tot 8 januari konden de studenten terecht in een bijzaaltje van het cc De Plomblom. Nadien was plaats voor hen in De Kuip, met uitzondering van vandaag (14 januari, halve dag), morgen en overmorgen. Er is daar namelijk al lang gepland om er het slotmoment van ‘Frames’ te organiseren en de provincie had daarover ook al ruim gecommuniceerd. Alle andere zalen waren al bezet. We hebben dan de gemeenteraadszaal voor deze middag en de komende twee dagen ter beschikking gesteld; daar kunnen een 50 tal studenten terecht. Een buurthuis is geen alternatief omdat er WIFI moet zijn.”

De burgemeester vindt die hele toestand heel vervelend “maar technische problemen, al zeker als het over gas gaat, heb je niet in de hand. Daarom besliste het schepencollege gisteren (maandag 13 januari) om alle gasleidingen in buurthuis Berdam te vervangen.”

Jong N-VA voorzitter Sam De Duffeleer ziet een onderliggend structureel probleem. “Het is jammer dat een stad als Ninove niet in staat is om een groep studenten te herbergen. Het wijst ook op een gebrek aan accommodatie en publieke ruimtes. Wij roepen de burgemeester dan ook op om alleszins tegen de volgende blok in juni een ruimte te voorzien voor de hele examenperiode én een volwaardig alternatief achter de hand te houden. Zelf denken wij aan een buurthuis en waarom in de toekomst niet de balzaal van de Liberale Kring.”

Blijft natuurlijk de vraag of het tot de kernopdracht van een stad behoort om dergelijke studieruimte te voorzien. In de meerjarenplanning vinden we daar niets van terug.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons