Ninove 06 Apr 2020 - 14u45
Clear Sky
17.74°C

Tien jaar Klateringen: terugblikken, maar vooral vooruitkijken

14 januari 2020

NINOVE – Tien jaar terug stapte het OCMW over van twee oude rustoorden naar het modern woonzorgcentrum (WZC) Klateringen aan de Centrumlaan. We blikten met directeur Steven Sonck even terug op de afgelopen tien jaar. Al hield hij die blik liever gericht op de komende tien jaar.

Meteen vroegen wij hem of er inmiddels geen behoefte is aan een tweede WZC, gelet op de wachtlijst. “Niet meteen op korte termijn. De Vlaamse overheid heeft hoedanook het aantal ‘bedden’ beperkt. Er is inderdaad een lange wachtlijst, maar velen laten zich ‘op tijd’ inschrijven, uit voorzorg. Als blijkt dat zij aan de beurt zijn, horen we dan vaak dat ze nog een tijdje willen wachten.”

En dat is meteen een heel belangrijke evolutie, volgens directeur Sonck. “Tien jaar terug kwamen mensen op hun 75 nog spontaan naar een rusthuis. Nu willen ze zo lang mogelijk thuis blijven. Daar spelen wij nu al op in door bijvoorbeeld ergotherapie aan huis aan te bieden. Natuurlijk is er nog mogelijkheid voor dringende opnames en wij doen in Klateringen ook aanpassingen voor mensen met dementie bijvoorbeeld. Maar de tendens is: zo lang mogelijk thuis blijven.”

Tien jaar terug stond hij mee in voor de verhuis van alle bewoners uit het oude rustoord naar de nieuwe locatie. “Alle vervoer was tot in de details geregeld en toen is het de avond daarvoor beginnen sneeuwen. Gelukkig was de technische dienst bereid om ’s nachts met een extra strooironde het verhuisparcours en onze parking sneeuwvrij te maken en te houden.”

Hoofdverpleegkundige Oliva Kiekens was met die verhuis ook in de weer. Ze werkt hier al 37 jaar: eerst in de oude gebouwen en de laatste tien jaar in Klateringen. “Er is heel veel veranderd, veel vooruitgang gezien. Ik werk hier nog elke dag met plezier. Als de bewoners content zijn, is iedereen content.”

Info: WZC Klateringen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons