Ninove 05 Apr 2020 - 01u56
Few Clouds
14.95°C

Serge, een man naar ieders hart

22 december 2019

NINOVE – Serge Van Lierde rondde om 20 uur zondagavond 22 december zijn exploot succesvol af. Hij wandelde 48 uur en 180 km non-stop ten voordele van de Foundation Jana De Koker en zamelde daarmee voorlopig € 3.000 in.

Hij is dan wel niet aan zijn proefstuk toe, maar 48 uur wandelen door het centrum van Ninove is nog van een andere orde dan de Dodentocht, die hij al twee keer uitstapte.

Maar kijk, ondanks de regen, de klamme kilte en de moeilijke nachtelijke uren, haalde Serge de eindmeet. Zijn laatste ronde van 3,5 km kreeg hij zelfs begeleiding van een escorte met fakkels. Licht dat letterlijk in de duisternis scheen, symbolischer kan haast niet.

Aan de meet, na 48 uur beproeving en 180 km, vormden ze een erehaag. Tranen van geluk, van ontspanning, van emotie kwamen bij Serge en heel veel anderen recht uit het hart.

Uiteraard kon hij rekenen op zijn gezin, een ploeg begeleiders en verzorgsters, tientallen vrijwilligers die een hele waaier aan evenementen en initiatieven daar omheen hadden gebouwd. Allen deden ze dit voor Serge, maar ook voor het hoofddoel van deze sponsortocht: de Foundation Jana De Koker.

De voorlopige raming van die X-mas walk: € 3.000.

Of hij na dit exploot plannen heeft voor een andere uitdaging, wou onze man ter plaatse na de slotceremonie weten? Dat kon Serge niet zomaar bedenken. Hij zal er een wellicht eerst eens ferm moeten over slapen.

Info: Serge Van LierdeFB Foundation Jana De KokerFoundation Jana De Koker.

MLI - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons