Ninove 02 Apr 2020 - 19u24
Broken Clouds
10.09°C

Thuisverpleegkundigen De Vlinder beschikken over defibrilator

22 december 2019

NINOVE – Sinds kort kunnen de thuisverpleegkundigen van De Vlinder een beroep doen op een eigen defibrilator.

De academisch geschoolde verpleegkundigen van De Vlinder staan in voor totaalzorg thuis en op maat van de zorgvrager. Sinds kort beschikken ze ook over een defibrilator.

Dorien Windens en Katrien Frederick gaven ons vrijdagavond tijdens een interview in de Warmste Tent uitleg over dit toestel, een zogenaamde AED (Automatic External Defibrillator). “Met een dergelijke defibrillator kun je door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt opnieuw in een normaal ritme brengen. Het toestel helpt je hierbij stap voor stap, zodat iedereen dit in principe kan gebruiken. Een van ons heeft het altijd bij zich, waardoor we indien nodig snel ter plaatse zijn.”

Na ons interview vrijdagavond 20 december spoedden beide dames zich naar de tent achteraan de Graanmarkt. Zij staan immers in voor de begeleiding en de verzorging van Serge Van Lierde, die daar om 20 uur vertrok voor zijn XMAS-walk: 48 uur non stop wandelen ten voordele van de Foundation Jana De Koker.

Info: De VlinderSerge Van LierdeFoundation Jana De Koker.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons