Ninove 04 Apr 2020 - 23u53
Few Clouds
14.95°C

Provinciale subsidie voor 9 Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren

19 december 2019
Provinciale subsidie voor 9 Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren

GENT/NINOVE – De provincie Oost-Vlaanderen investeert dit jaar € 296 000 in de Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren (SVK’s) om meer woningen te verhuren. Het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen ontvangt € 123.000 voor 114 woningen.

De provincie stimuleert de groei van de sociale verhuurkantoren (SVK’s) omdat iedere Oost-Vlaming recht heeft op een kwaliteitsvolle woning. De kantoren huren woningen op de private woonmarkt en verhuren ze door aan woonbehoeftige gezinnen.

In 2019 vonden 261 Oost-Vlaamse gezinnen een thuis via een sociaal verhuurkantoor. In 2020 streven de kantoren samen naar 268 nieuwe woningen. De laatste 3 jaar kenden de Oost-Vlaamse SVK’s een groeipercentage van 15 %. Dit ligt 5 % hoger dan het Vlaamse gemiddelde en zo is provincie Oost-Vlaanderen de sterkste stijger in de sector.

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen ontvangt een subsidie van 123 000 EUR voor 114 nieuwe woningen. Het werkingsgebied strekt zich uit van Aalst tot Zwalm. Ninove en Ninove-Welzijn zijn lid van deze koepel.

In Ninove telde SVK Zuid-Oost-Vlaanderen 55 huurwoningen in 2018.

Info: SVK Zuid-Oost-VlaanderenProvincie Oost-Vlaanderen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons