Ninove 05 Apr 2020 - 00u16
Few Clouds
14.95°C

Groendienst neemt nieuwe grasmaaier in gebruik

18 december 2019
Groendienst neemt nieuwe grasmaaier in gebruik

NINOVE – De firma Mignon uit Galmaarden overhandigde woensdag 18 december symbolisch de sleutel van een nagelnieuwe grasmaaier aan de groendienst. Alle personeelsleden van de technische dienst ontvingen ook nieuwe werkkledij.

De grasmaaier is een welgekomen aanvulling voor de groendienst, zodat deze de komende bloei- en groeimaanden meer efficiënt kan werken. De vertegenwoordiger van de firma Mignon gaf tekst en uitleg bij dit nieuw exemplaar (voor de kenners een ISKI SF 450), dat ± € 48.000 kost.

“Het is een frontmaaier met een dieselmotor van 50 pk met hydrostatische vierwielaandrijving en transmissie. De maaibreedte is 1,5 m, de opvang van het gras gebeurt centraal en het maaisel belandt achteraan in de opvangbak van 1.300 l. De bestuurderscabine is volglas met airco en een luchtgeveerde zetel. Kortom: dit is momenteel de meest krachtige en comfortabele frontmaaier op de markt.”

Nieuwe werkkledij

De personeelsleden van de groendienst en de technische dienst kregen vorige week en deze week ook nieuwe werkkledij.

Diensthoofd Marc Asselman: “De nieuwe veiligheidskledij is rood, kleur gekozen door de werknemers. Elk van de 65 personeelsleden beschikt dan over 5 broeken (met keuze uit winter- en zomerbroek), 3 sweaters, 6 T-shirts, een zomerpak, een bodywarmer en een regenvest. De mensen van de begraafplaatsen hebben daarbij nog een zwarte tenue.”

De medewerkers van de technische dienst kunnen hun vuile kledij telkens inruilen voor een fris gewassen exemplaar. “De stad laat die kledij wassen door een firma volgens een onderhoudscontract.”

De aankoop van de nieuwe kledij is goed voor ± € 30.000.

Je kan je nu al sommige commentaren op Fakeboek voorstellen: “Ze zouden beter…” en vul dan zelf aan naar eigen godsvrucht en vermogen. Kwestie van het eindejaar niet in een goede luim af te sluiten.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons