Ninove 29 Mar 2020 - 02u53
Clear Sky
12.57°C

Buurtcomité Scheidestraat timmerde zelf mooie kerstbomen in elkaar

13 december 2019

NEDERHASSELT – “Wat je zelf doet, doe je meestal beter”, dachten ze in de Scheidestraat. En dus maakten ze dertig kerstbomen van paletten. Met een mooi verlichte straat als eindresultaat.

Hoe begint een dergelijk initiatief? Meestal toevallig, zoals gewoonlijk. William, Patrick en Joost van het buurtcomité vertelden ons de wordingsgeschiedenis van de houten kerstbomen.

“Joost deed vorig zijn al te groot geworden sparren uit, iemand vond het geweldig om de kruinen alsnog als kerstboom te gebruiken en de straat met de kersttijd te versieren. Die stonden hier vorig jaar. Nadien is het idee ontstaan om kerstbomen te maken, die enkele jaren konden meegaan. Na een geslaagde proef hebben we nu 30 bomen gemaakt van 2 paletten per stuk.”

Goede buurt

Een dergelijk initiatief neem je niet zomaar gelijk waar. “We hebben inderdaad een goede buurt, waar iedereen elkaar kent. Goed tien jaar terug hebben wij ons buurtcomité opgericht. Elk jaar geven we een buurtfeest en met de opbrengst ervan organiseren we een nieuwjaarsreceptie.”

En dus nu de totaal ecologisch verantwoorde bomen, waar ook de dames zeer over te spreken zijn. “We hebben onze mannen erg gemist, terwijl ze eraan bezig waren”, klinkt het geamuseerd. “Maar we zijn echt fier op het resultaat. Wij vrouwen hebben ondertussen de koppen bij mekaar gestoken en een plan bedacht om volgend jaar voor de kerstperiode iets nieuw te lanceren.”

Meer wilden ze er niet over kwijt. Deze vrouwen kunnen zwijgen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons