Ninove 09 Apr 2020 - 19u47
Clear Sky
21.86°C

De kerstman komt per trein naar De Wettel

09 december 2019
De kerstman komt per trein naar De Wettel

NINOVE – Kaffee De Wettel straalde al een Oostenrijks-Tiroolse sfeer uit, maar de uitbaters hebben voor de kersttijd nog een extra inspanning geleverd met feeërieke kerstversiering binnen en buiten. Geen wonder dat de Kerstman hier op zondag 15 december zijn opwachting maakt. De neef van de Sint komt wel per trein.

Begin november heropende De Wettel na een jaar van verbouwingen. Het café is volledig getransformeerd in een Oostenrijks stube. En voor de kerstperiode zorgden de uitbaters Dirk Souffriau en Annita Sonck met versiering binnen en buiten voor extra sfeer.

“We hadden in de loop der jaren heel wat kerstversiering vergaard en met nog wat bij te kopen hadden wij voldoende voor het café, de zaal en de buitengevel. Het heeft ons toch een hele week gekost om alles mooi aan te brengen. De versiering blijft hangen tot eind januari. We houden zelf van die kerstsfeer en op die manier komen ook de bus- en treinreizigers onmiddellijk in de goede stemming.“

Zondag 15 december komt de kerstman hier toe om 15 uur, per trein uit Lapland. “Hij zal snoep en mandarijntjes uitdelen aan de kinderen. En nadien kunnen ze hier terecht voor een gratis pannenkoek en chocolademelk.”

De ouders kunnen eventueel iets hartigers savoureren.

Info: Kaffee De Wettel.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons