Ninove 30 May 2020 - 02u59
Few Clouds
23.16°C

Ninove ondersteunt Rode Neuzen Dag

22 november 2019

NINOVE – De stad ondersteunt de Rode Neuzen Dag, door scholen te stimuleren om deel te nemen.

Veerle Cosyns, schepen van sociale zaken: "Het is belangrijk om geestelijke gezondheid bespreekbaarder te maken en de stap naar hulpverlening te vergemakkelijken. Acties zoals de Rode Neuzen Dag ondersteunen wij graag, temeer omdat hierbij ook scholen worden aangemoedigd om deel te nemen. Op die manier worden kinderen en jonge mensen extra gestimuleerd om over mentaal welbevinden te praten en na te denken".

Dit jaar wil men jongeren ook fysiek en sociaal sterker maken door concrete projecten in de scholen te ondersteunen. De stad riep alle Ninoofse scholen op om deel te nemen aan de actie en zet daar gratis materiaal en locaties tegenover. Uitdagingen van één of meerdere scholen aan de burgemeester en/of de schepenen zullen deze ook aanvaarden.

Burgemeester Tania De Jonge: “Het is een kerntaak van het beleid om aandacht te schenken aan deze problematiek. Vooral de kwetsbaarheid van kinderen is een grote bekommernis. Er is een netwerk aan hulpverlening waar jongeren terecht kunnen en het is van belang dat zij de weg naar de hulpverlening vinden. Dat ze weten dat ze er nooit alleen voor staan. Daarom zetten wij ook graag onze schouders onder initiatieven die hier rond werken.”

Info: Sociaal Huis – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 054-50 50 50.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons