Ninove 02 Apr 2020 - 19u50
Broken Clouds
10.09°C

Jeroen voert stickeractie ‘Ik rij SAVE, zonder alcohol, drugs of gsm achter het stuur’

15 november 2019

MEERBEKE – Twintig jaar terug verloor Jeroen Van Assche zijn broer en diens zwangere vriendin door een dronken spookrijder; een veelpleger bovendien. Met zijn ouders en familieleden maakte hij een zwaar verwerkingsproces door. Nu voert hij voor de Warmste Week een stickeractie. De opbrengst ervan gaat naar ‘Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE vzw.’

“Ik was 19 jaar; mijn twee oudere broers waren toen al het huis uit en ik woonde nog in. Ik heb mijn ouders van heel dichtbij meegemaakt in die heel tragische omstandigheden. De man van slachtofferhulp zei me dat ik sterk moest zijn voor mijn ouders. Dat heb ik ook gedaan, maar nadien heb ik mijn klop gekregen.”

Net als elkeen, die een groot verdriet moet verwerken, beleefde hij de roetjsbaan van emoties: ongeloof en ontkenning, woede en opstandigheid, neerslachtigheid. “Wat mij kwaad maakte was dat die veelpleger weliswaar een levenslang rijverbod kreeg, maar amper twee jaar effectieve gevangenisstraf. Ons zijn drie levens ontnomen. Dat was mijn eerste ontgoocheling in onze rechtsstaat. Vooral het gevoel van onrechtvaardigheid heeft me de eerste jaren sterk beziggehouden.”

Warmste Week

Na 20 jaar is de ergste pijn wel weggeëbd en kwam er geleidelijk plaats voor aanvaarding. Maar Jeroen blijft het moeilijk hebben om er over te praten. Toch besliste hij om een actie te voeren voor De Warmste Week. “De directe aanleiding daarvoor was een krantenartikel, waaruit bleek dat in Europa de Belgen het meest tolerant zijn ten aanzien van alcohol in het verkeer. En dus wil ik met die stickeractie een mentaliteitswijziging helpen teweegbrengen. Als je een dergelijke sticker koopt en effectief aan je raam of in de auto aanbrengt, verplicht je jezelf ertoe na te leven wat erop staat. Tegelijk steun ik met de opbrengst de vereniging ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’, die prima werk levert.”

“Het klinkt misschien eigenaardig, maar die actie is voor mij ook een vorm van therapie. Telkens moet ik mijn verhaal doen aan de mensen. Dat helpt me om het hele gebeuren uiteindelijk een plaats te geven.”

Zijn doel is het om 1.000 stickers te verkopen. “We hebben een aantal verkooppunten en met vrienden en familie gaan we ook regelmatig van deur tot deur. Zaterdag 23 november doen we heel Meerbeke aan en we zullen ook aanwezig zijn op de kerstmarkt van Pollare op 15 december. De actie loopt tot 20 december en de laatste maand steken we een tandje bij.”

De verkooppunten: A la Bonheur, Huis Verschelden, Bakkerij Vijverman, Haargalerij Alain, Mind the Light, ’t Frietje (Kortrijk), Bloembloem (Roeselare), alle Renault/Dacia-garages van Group Valckenier.
Info: FB-pagina Jeroen Van AsscheOuders van Verongelukte KinderenDe Warmste Week.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons