Ninove 31 Mar 2020 - 01u58
Few Clouds
8.19°C

Onderhoudswerken op Roost van 12 tot 15 november

08 november 2019
Onderhoudswerken op Roost van 12 tot 15 november

DENDERWINDEKE – De bewoners van Roost zijn op de hoogte gebracht van de onderhoudswerken volgende week. Er zijn een wegomlegging voorzien en een centraal ophaalpunt voor de GFT-ophaling.

Deze onderhoudswerken zijn noodzakelijk omwille van de slechte staat van de rijweg. Aquafin plant daar wel de aanleg van riolering en de vernieuwing, maar de uitvoering daarvan zal nog diverse jaren op zich kan laten wachten. Daarom het huidig beperkt onderhoud om toch een degelijke wegverharding te voorzien.

De firma Norré-Behaegel voert van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 onderhoudswerken uit op Roost, vanaf Pollaredorp tot de laatste woning Roost (nr. 1), dus over een lengte van 1.200m.

De aannemer zal werken volgens de onderstaande planning.

  • Dinsdag 12 november: wegfrezen van de beschadigde delen van de betonverharding (4 cm diep) tussen Flierendries en Roost nr. 27.
  • Woensdag 13 november: aanbrengen van een  toplaag asfalt(dikte 4 cm) vanaf Pollaredorp tot Flierendries enerzijds en op de afgefreesde betonvakken tussen Flierendries en Roost nr. 21 anderzijds.
  • Donderdag 14 november: vanaf woning Roost nr. 21 tot de laatste woning nr. 1 gedeeltelijk affrezen van de toplaag asfalt van watergreppels om te vermijden, dat de nieuw aangelegde toplaag asfalt te hoog komt ten opzichte van de watergreppel.
  • Vrijdag 15 november: aanbrengen een nieuwe asfalttoplaag (4 cm dikte) voor het afgefreesde weggedeelte; de toplaag beperkt zich niet enkel tot de gefreesde delen maar komt over de volledige wegbreedte.

Indien de weersomstandigheden niet toelaten te asfalteren, werkt de aannemer verder in de week van 18 november.

Het onderhoud op het laatste weggedeelte vanaf woning Roost nr. 1 tot de grens met Zandbergen zal volgens informatie van de aannemer starten vanaf 02 december. In dit weggedeelte komen langs de beide zijden van de rijweg betonnen afwateringsgoten.

Wegomleiding en ophaalpunt

Tijdens deze werken is een wegomlegging voorzien via Rendestede, Neuringen en Echel.

Omdat de wagens voor de huisvuilophaling niet kunnen passeren, is een ophaalpunt voorzien ter hoogte van Roost 19-21 voor de woningen tussen Flierendries en Roost 21 (ophaling GFT 13 november).

Info: dienst openbare werken – 054-31 32 83 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons