Ninove 05 Apr 2020 - 00u45
Few Clouds
14.95°C

Dirk Vanderpoorten aan het hoofd van Syntra Vlaanderen

10 november 2019

NINOVE – Vanaf 1 november is Dirk Vanderpoorten aangesteld tot waarnemend gedelegeerd bestuurder van het Agentschap voor Ondernemingsvorming Syntra Vlaanderen. Tegen 1 januari 2021 zal hij als voorzitter van het transitiecomité de taken en bevoegdheden van het Agentschap herverdelen over verschillende andere diensten.

Syntra is gekend voor de praktijkgerichte opleidingen. Het bestaat uit 5 opleidingscentra met 22 campussen in Vlaanderen en Brussel.

Het Vlaams Regeerakkoord stelt de opheffing van Syntra Vlaanderen voorop. Tegen 1 januari 2021 zullen de taken en bevoegdheden van Syntra Vlaanderen verdeeld zijn over het Departement Werk en Sociale Economie, de VDAB en het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Dirk Vanderpoorten zal als voorzitter van het transitiecomité de opheffing, de herverdeling van de bevoegdheden, de overdracht van medewerkers en de continuïteit van de dienstverlening in goede banen leiden.

Die opdracht krijgt hij bovenop zijn functie als secretaris-generaal van het Departement Werk en Sociale Economie (WSE).

In Ninove is hij ook voorzitter van de gemeenteraad.

We hadden met Dirk Vanderpoorten een gesprek over de invulling van zijn nieuwe opdracht.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons