Ninove 04 Apr 2020 - 20u28
Few Clouds
14.95°C

Pollarewijk: 57 identieke gezinswoningen maken plaats voor 98 duurzame en diverse woningtypes

06 november 2019
Pollarewijk: 57 identieke gezinswoningen maken plaats voor 98 duurzame en diverse woningtypes

NINOVE – De afbraak van de woningen in de Pollarewijk vormt de start voor een totale vernieuwing van deze sociale woonwijk. De nieuwbouw mikt op de beleving van de buurt, het woonplezier van de bewoners, een sociale mix met heel verscheiden gezinssamenstellingen en het vernieuwen van het openbaar gebied.

De sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn gaf de opdracht aan het ontwerpbureau 2DVW Architecten bvba. Daaruit resulteerde een vernieuwingsplan voor de Pollarewijk, in de volksmond De Blokken. Bouwbedrijf Dethier is volop bezig met de afbraak van de 57 sociale woningen.

De sloop van deze identieke gezinswoningen biedt de kans om 98 nieuwe duurzame BEN-woningen te realiseren. BEN staat voor 'bijna energieneutraal’. Bouwen volgens de BEN-principes is vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

De eenvormige gezinswoningen maken plaats voor verschillende woningtypes. Naast nieuwe gezinswoningen komen ook aangepaste seniorenwoningen en starterswoningen in verschillende types. De diverse aspecten van de vernieuwing zullen samen resulteren in een hedendaags gemengd woningaanbod en kwalitatieve publieke ruimte in de wijk.

Info: Ninove Welzijn.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons