Ninove 08 Apr 2020 - 07u57
Overcast Clouds
12.03°C

Familie en vriendgroep van Ben: “Wij willen voorkomen dat anderen dit ook meemaken”

04 november 2019

NINOVE – Ben Cosyns stapte begin dit jaar uit het leven. Zijn vriendenkring wil hem niet vergeten. Ze organiseren voor de Warmste Week hun actie ‘Ben For Life’ en verkopen puntzakjes snoep: een mengeling van zoetjes en zuurtjes, zoals dat ook in een mensenleven vaak is. De opbrengst gaat naar het 'Centrum ter preventie van zelfdoding'.

Voor de familie en de vriendengroep was het hard schrikken toen de 26-jarige Ben Cosyns op 28 januari 2019 uit het leven stapte. Al wisten ze dat hij het de laatste tijd wat moeilijk had, dit hadden ze niet zien aankomen. De dood van iemand raakt onverbiddelijk ook zijn naasten en bij zelfdoding is dat vaak nog meer het geval. Al mag je op verdriet geen cijfer plakken.

De vrienden lieten het daar niet bij. Lisa Vercammen: “We wilden iets doen na zijn dood. Al was het maar opdat andere families en vrienden niet zouden meemaken wat wijzelf hebben doorgemaakt. Daarom zal de opbrengst van onze actie gaan naar het Centrum ter preventie van zelfdoding.”

Hun actie: puntzakjes met snoep verkopen, snoep waarop ook Ben was verlekkerd. “Op de zakjes kleven wij een afbeelding met daarop een tekening van Ben. Deze stond ook op onze T-shirts, die we droegen bij de begrafenis.”

Inmiddels loopt de verkoop als een trein. “Aanvankelijk waren we tevreden met 1.000 zakjes, maar inmiddels zitten wij al aan 2.500 pakjes van 300 g, die we verkopen aan € 5 per stuk. Daarnaast veilen wij per opbod een heel mooi schilderij, gemaakt door de mama van Ben. Sinds zijn dood raakt zij haar emoties grotendeels kwijt in het maken van schilderijen. Dit schilderij draait volledig rond hem.”  Bieden kan tot en met 8 december 2019 om 20 uur. Meer info daarover vind je op de FB-pagina ‘Ben For Life’.

Je kunt de zakjes kopen bij de leden van het team van ‘Ben For Life’, die ook op evenementen als de City Night Run zullen aanwezig zijn. Je vindt ze eveneens in een aantal handelszaken: kapsalon So hair (Roosdaal), Tearoom 't Centerken, bakkerij Croissy, Lauriginails, Tearoom Martinique, frituur Kapruintje (Schendelbeke). En als je echt geen zoetekauw bent, kun je een vrije bijdrage storten op BE76 7340 4640 3795.

Info: Ben For LifeCentrum ter preventie van zelfdoding.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons