Ninove 05 Apr 2020 - 00u12
Few Clouds
14.95°C

Het Uur 2.0 is nog niet voor morgen

12 oktober 2019
Het Uur 2.0 is nog niet voor morgen

NINOVE – Amper 7 geïnteresseerden op de infovergadering van de jeugddienst woensdagavond 9 oktober in De Kuip. Al bleek burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) na afloop toch hoopvol.

De gemeenteraad keurde op 20 juni 2019 de gebruiksovereenkomst goed tussen de stad en het jeugdhuis. Daarin staan de rechten en de plichten opgelijst. De goede werking van een jeugdhuis hangt af van een stevige groep vrijwilligers. En dus zou de jeugddienst die woensdagavond een voorstel uit de doeken doen.

Een dergelijke infoavond beleggen op een woensdagavond, wanneer een groot deel van je doelgroep in Gent, Brussel of Leuven op kot zit? Het is alsof je een zwangere vrouw met ochtendmisselijkheid een stevige spie Schwarzwaldertorte serveert als ontbijt. Niet echt een goede timing.

Het Uur 2.0

Ondanks de teleurstellende opkomst, toonde burgemeester De Jonge zich gematigd positief. “De stad blijft achter het principe staan van een nieuwe start voor het Uur. We hebben eerder een aantal voorwaarden goedgekeurd voor een beter beheer en regels vastgelegd om de leefbaarheid, ook in de buurt, te verhogen.”

Het is niet de bedoeling om Het Uur 2.0 te pamperen. “We willen hen de nodige vrijheid geven in de programmatie. Maar een goede werking kan maar mits een transparante boekhouding en een goede communicatie over de geplande evenementen. Na afloop van elke activiteit moet een controle van het gebouw aantonen, dat alles is opgeruimd en hygiënisch verantwoord om opnieuw te gebruiken. Het gebouw staat nu volledig in orde en de stad wil een toeziend oog hebben zonder Het Uur een beperking in de werking op te leggen.”

Volgens de burgemeester zijn er – ondanks de magere opkomst tijdens de infoavond – een twintigtal geïnteresseerden voor de vorming van een kerngroep en een doorstart. “We hebben nog geen zicht op de officiële opening. De geïnteresseerden zullen we voor een apart overleg uitnodigen om in alle sereniteit tot een goede uitbating van Het Uur te komen.”

Nieuwe lei

Raadslid Rudy Corijn (Forza Ninove) was een van de geïnteresseerde aanwezigen op die infoavond. “Mijn tussenkomst daar was volstrekt positief bedoeld. Ik wou de nieuw te vormen vzw geruststellen en erop aandringen om hen niet op te zadelen met schulden uit het verleden. Ze moeten met een nieuwe lei kunnen starten en rekenen op een stevige ondersteuning vanuit de stad. Dat was voorheen niet het geval. Maar op ons mogen ze rekenen om hen daarbij te helpen.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons