Ninove 05 Apr 2020 - 00u00
Few Clouds
14.95°C

Captatieverbod op de Mark en de Berchembosbeek

11 oktober 2019
Captatieverbod op de Mark en de Berchembosbeek

NINOVE/GERAARDSBERGEN – Een politiebesluit van de Oost-Vlaamse waarnemend gouverneur Didier Detollenaere verbiedt het capteren van water uit de Mark en de Berchembosbeek.

Deze maatregel is nodig om de goede ecologische toestand van de waterlopen te garanderen. Je mag wél nog water capteren als:

  • drinkwater voor het eigen vee dat buitenstaat,
  • aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

Als het debiet of de hoeveelheid water in de onbevaarbare waterlopen verder achteruit zou gaan, ontstaat zuurstofgebrek. Daardoor sterven de vissen en is het leven in het water structureel verstoord.

Voor onze regio gaat het om de stroomgebieden van de Mark (11 op de kaart) en de Berchembosbeek (12 op de kaart).

Het captatieverbod blijft geldig tot de opheffing ervan door een nieuw politiebesluit van de waarnemend gouverneur.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons