Ninove 06 Apr 2020 - 13u52
Clear Sky
17.74°C

Even binnenkijken in Berkenhof en Pollarewijk op ‘Sociaal Wonendag’

08 oktober 2019
Even binnenkijken in Berkenhof en Pollarewijk op ‘Sociaal Wonendag’

NINOVE – Heel wat sociale huisvestingsmaatschappijen vieren zondag 13 oktober honderd jaar sociaal wonen. Ninove Welzijn doet hieraan mee en stelt de projecten in Berkenhof en de Pollarewijk open voor het publiek.

Op de ‘Sociaal Wonendag’ stelt de Sociale Huisvestingsmaatschappij (SHM) Ninove Welzijn cvba twee projecten open voor het publiek: de werf in Berkenhof en het vervangingsbouwproject in de Pollarewijk.

Om alles vlot te laten verlopen, schrijf je best vooraf in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 054-31 86 66.

Berkenhof

Hier kun je een van de vier rondleidingen volgen door architect Filip De Mulder, aannemer Wyckaert en SHM Ninove Welzijn. Het is een openwervenbezoek: doe gepast schoeisel aan.

Al een tipje van de sluier over woonerf Berkenhof:

 • 26 bungalows zijn gesloopt om plaats te maken voor 37 appartementen;
 • er zijn aangepaste en aanpasbare woonentiteiten voor rolstoelgebruikers.

Rondleidingen:

 • rondleiding 1 van 10 uur tot 10.30 uur,
 • rondleiding 2 van 10.30 uur tot 11 uur,
 • rondleiding 3 van 11 uur tot 11.30 uur,
 • rondleiding 4 van 11.30 uur tot 12 uur.

Doorlopend (van 10 uur tot 12 uur) kan je jouw droomhuisje en het grootste appartementenblok maken (graag ook jouw komst en jouw leeftijd vermelden) of jezelf fotograferen voor de selfiemuur.

Voor de bezoekers die van buiten het centrum komen: er is parking in de nabije buurt.

Pollarewijk

Dat sociaal wonen zoveel meer is dan enkel huizen bouwen, kan je ontdekken in de Pollarewijk:

 • afbraak van 59 woningen en opbouw van 92 woonentiteiten,
 • renovatie gevels van 43 sociale woningen,
 • opfrissingswerken garageboxen.

De ontvangst heeft plaats in de Parklaan 40, waar je toelichting krijgt over het masterplan en uitleg over alle karakteristieken van de woningen.

Van daaruit kan je doorlopen naar Nijverheidslaan 44. Je zal verrast staan over de creatieve aanpak door architectenbureau 2DVW: duurzaamheid, levenslang wonen en kwaliteitsvolle woningen staan hier centraal.

Hier zijn voorstellingen van vervangingsbouw:

 • voorstelling 1 van 14.30 uur tot 15 uur,
 • voorstelling 2 van 15.15 uur tot 15.45 uur,
 • voorstelling 3 van 16 uur tot 16.30 uur.

Hoe de SHM omspringt met de structurele leegstand van haar panden, kan je bekijken in volgende woningen:

 • Arbeidstraat 7 – vernissage van de kunstenaars Sarah De Schepper en Anita Nevens;
 • Parklaan 52 – maak kennis met Levenslust vzw;
 • Pollarestraat 113 – maak kennis met Kaai vzw.

Doorlopend (van 14 uur tot 17 uur) kun je deelnemen aan een workshop graffiti (graag op voorhand inschrijven en jouw leeftijd vermelden) of jezelf fotograferen voor de selfiemuur.

Info: inschrijven is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 054/31.86.66 – Ninove Welzijn.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons