Ninove 07 Apr 2020 - 06u18
Scattered Clouds
8.72°C

Orgaandonatie in alle aspecten

03 oktober 2019
Orgaandonatie in alle aspecten

NINOVE – De Belgische wetgeving over orgaandonatie oogt vrij duidelijk: na overlijden is elk van ons een potentiële donor. Tenzij… Om in deze materie meer inzicht te geven, organiseerde de Kring van Zelfstandige Verpleegkundigen woensdag 2 oktober een infoavond in het cc De Plomblom.

Anton Cogen, sociaal geëngageerd acteur en bij jong en oud gekend en gewaardeerd, stelde de sprekers voor aan het geïnteresseerd publiek.

In de eerste plaats was dat Luc Colenbie, transplantatiecoördinator van het UZ Gent. Hij belichtte vanuit zijn rijke ervaring de medische én de juridische aspecten.

Ilse Schiff vertelde daarna het verhaal van haar zoon Jasper, die na zijn dood orgaandonor werd.

Meneer Decock toonde de andere kant: hoe het voelt om als donor een gezond orgaan te krijgen.

Tijdens de pauze stonden twee Ninoofse ambtenaren ter beschikking voor diegenen, die zich wilden laten registreren als donor.

De opbrengst van deze avond ging naar de Mucovereniging.

Info: Kring van Zelfstandige VerpleegkundigenMucoverenigingOrgaandonatie

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons