Ninove 28 Feb 2020 - 10u45
Scattered Clouds
1.91°C

Spreuken vragen aandacht voor onze geestelijke gezondheid

01 oktober 2019
Spreuken vragen aandacht voor onze geestelijke gezondheid

NINOVE – Op ramen van openbare gebouwen en etalages van handelszaken kun je vanaf 1 oktober spreuken of woordspelingen lezen. Ze zijn bedoeld om even stil te staan bij de tiendaagse van de geestelijke gezondheidszorg.

Eén op de drie Vlamingen krijgt ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Schepen van sociale zaken Veerle Cosyns, wil de komende jaren sterk inzetten op de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie op het doorbreken van het taboe rond geestelijke gezondheid en het bekend en toegankelijk maken van het zorgaanbod, zowel voor de burger als voor de hulpverlener.

Geestelijke gezondheid

De deelname aan de 10-daagse geestelijke gezondheid, van 1 tot 10 oktober, vormt het startschot voor de aandacht aan geestelijke gezondheidszorg voor de periode 2020-2025. Dat gebeurt met de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’, maar ook met een netwerkmoment op 8 oktober in cc De Plomblom. Dat is bedoeld voor alle hulpverleners uit de regio om het hulp- en zorgaanbod vanuit de geestelijke gezondheidzorg beter te leren kennen.

Ninove is recent ook geselecteerd als ‘Warme Stad’, waar iedereen samenwerkt opdat alle kinderen en jongeren zich goed in hun vel zouden voelen. Symbool van deze verbondenheid is ‘Warme William’. Je vindt deze grote blauwe beer op een bankje in het ‘Fedimmo-gebouw’ (Bevrijdingslaan 7, Ninove). Hij nodigt iedereen uit om te vertellen wat er scheelt en biedt graag een luisterend oor.

De stad streeft de komende jaren naar een integraal lokaal gezondheidsbeleid. Daarnaast wil ze ook de hiaten in het aanbod van de geestelijke gezondheidszorg in kaart brengenen samen met de nodige partners oplossingen voor uitwerken.

Info: dienst sociale zaken – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 054-50 50 50 – Samen veerkrachtig.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons