Ninove 08 Apr 2020 - 15u35
Overcast Clouds
12.03°C

Extra geld voor de drie Dendersteden

01 oktober 2019
Extra geld voor de drie Dendersteden

NINOVE – De Vlaamse regering wil via een Denderfonds extra middelen voorzien voor Denderleeuw, Geraardsbergen en Ninove. Burgemeester Tania De Jonge is alvast tevreden met die belofte.

Het Denderfonds zal extra geld voorzien voor de drie Dendergemeenten om de problemen aan te pakken. Extra middelen waren vanuit het Gemeentefonds tot nu toe alleen voorzien voor de 11 centrumsteden in Vlaanderen.

Toch kampen de drie Dendersteden met problemen op het vlak van migratie, armoedebestrijding en veiligheid. Door de nabijheid van Brussel hebben ze te maken met de typische problemen van een grootstad, zonder dat daar extra middelen tegenover staan om deze aan te pakken.

“Ik pleit al lang voor extra middelen”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) in een interview deze middag op Radio 2. “De afgelopen maanden heb ik binnen onze partij de druk opgevoerd. Ik heb ze haast bestookt met e-mails en telefoontjes. Ik ben dus een tevreden burgemeester”

Hoeveel die toegezegde extra middelen zullen bedragen is nog niet gekend.

 

MLI

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons