Ninove 10 Apr 2020 - 18u39
Clear Sky
8.89°C

Ninove doet mee aan de grote nationale test voor BE-alert

02 oktober 2019
Ninove doet mee aan de grote nationale test voor BE-alert

NINOVE – De dienst noodplanning verstuurt donderdag 3 oktober tussen 12 uur en 14 uur een sms- naar iedereen, die op een adres van Ninove is ingeschreven. Deze test voor BE-alert gebeurt die dag op nationaal niveau.

Niemand is vrijgesteld van een noodsituatie: storm, hagel, hevige regenval of overstromingen. Maar ook een grote industriebrand in de omgeving, een gaslek of een treinongeval kunnen ertoe leiden dat je thuis, op het werk of onderweg ongewild betrokken raakt.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media of de hulpdiensten op het terrein.

Dankzij BE-Alert kan je ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. De burgemeester, gouverneur of minister activeren BE-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft.

Test op 3 oktober

Uiteraard moet dit systeem af en toe ook getest worden. Daarom zal de dienst noodplanning op donderdag 3 oktober tussen 12 uur en 14 uur een sms-testbericht versturen naar iedereen, die op een adres van Ninove is ingeschreven.

Inschrijven voor deze test kan online via BE-alert.
Info: dienst noodplanning – 054-31 33 61 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons