Ninove 10 Apr 2020 - 17u53
Clear Sky
8.89°C

‘Week van de Handhaving’ om sluikstorten tegen te gaan

27 september 2019
‘Week van de Handhaving’ om sluikstorten tegen te gaan

NINOVE – De stad en de lokale politie steken tijdens de ‘Week van de Handhaving’ een tandje bij om van Ninove een nóg nettere stad maken. Die actie loopt van 30 september tot 6 oktober.

Blikjes in het gras, een zak huishoudafval naast de stadsvuilbak of een kledingcontainer. Je treft zelfs een uitgebroken keuken aan langs een veldweg. Zwerfvuil vind je nagenoeg overal en Ninove is daarop geen uitzondering.

Toch gebeurt al heel wat om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. Doorheen het jaar zetten de Ninoofse zwerfvuiljagers, de politie en de stadsdiensten al sterk in op de bestrijding van dit fenomeen. Zo ruimden itijdens de World Cleanup Day 424 vrijwilligers (volwassenen en kinderen) de straten in Ninove, Nederhasselt en de wijk Ter Duyst op. Zij vulden daarbij 63 zakken van 60 liter.

Maar in de 'Week van de Handhaving' wil de stad één week alles op alles zetten om zoveel mogelijk sluikstorters te vatten.

Een kort overzicht van de acties:

  • extra toezicht houden op het achterlaten van afval;
  • inwoners bewustmaken dat het weggooien van sigarettenpeuken en ander klein afval op straat écht niet kan;
  • meer toezicht houden op de markt, aan de scholen, op gekende hotspots en aan sluikstortgevoelige vuilnisbakken en containers;
  • alle opgehaalde zakken sluikstort openen om gegevens van sluikstorters te vinden en ze te beboeten.

Benieuwd naar de resultaten.

Info: dienst integrale veiligheid, Bevrijdingslaan 7 Ninove – 054-31 33 61 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons