Ninove 27 Feb 2020 - 23u52
Lichte regen
2.51°C

Viering 100 jaar gidsen in Ninove

25 september 2019

NINOVE – Het 100-jarig bestaan van de gidsen – de maskesskoeten – gaat niet onopgemerkt voorbij. Zaterdag 28 september vieren ze dat met een optocht, spelnamiddag en barbecue. Het thema: ‘Lang zullen we leven’.

Maxine Carael (takleidster gidsen) geeft een overzicht van de activiteiten die dag. “Een groot feest zal het zijn. Wij verzamelen die zaterdag 28 september om 13 uur op de Graanmarkt met de huidige leiding en de leden, in het gezelschap van de voorgaande generaties van leiding en leden. Vandaar vertrekken wij in stoet naar ons lokaal aan de sporthal. Daar zijn alle leden, oud-leden en familie welkom om scoutsverhalen te delen met een glaasje cava en een stukje taart. We doen er ook spelletjes en voorzien randanimatie.”

Vanaf 17 uur houden ze een BBQ voor alle sympathisanten, vrienden en andere jeugdbewegingen. “Er treden een aantal bandjes op en natuurlijk zingen wij scoutsliederen. Ik vermeld natuurlijk ook nog graag de tentoonstelling ‘100 jaar Maskesskoeten’, die je nog tot en met 25 september kunt zien in het Oud Stadhuis.”

Alle activiteiten op 28 september zijn gratis. Enkel voor de BBQ moest je inschrijven.

Info: Gidsen NinoveFacebookpagina ‘Lang zullen we leven’

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons