Ninove 28 Mar 2020 - 18u32
Clear Sky
12.57°C

Heraanleg kerkplein Outer van start

22 september 2019
Heraanleg kerkplein Outer van start

OUTER – Maandag 23 september 2019 start aannemer DM Roadbuilding uit Geraardsbergen met de heraanleg van het kerkplein. Op vraag van de buurt zijn alsnog een aantal aanpassingen gebeurd aan de uitvoeringsplannen.

Vorig jaar nog was er protest bij de buurtbewoners, die bezorgd waren om het behoud van het historisch karakter van het plein. Dit maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht. In laatste instantie koos het stadsbestuur daarom voor kasseien en niet voor nieuwe klinkers als bestrating. Daarvoor hergebruikt men niet de oorspronkelijke kasseien, maar deze die men heeft uitgebroken bij de heraanleg van de Vinkenstraat in Ninove.

Het plein zal 23 parkeerplaatsen krijgen, een aantal fietsbeugels, een zitbank rond de boom, nieuwe openbare verlichting en riolering. De afbrokkelende lage muurtjes worden terug opgemetseld in authentieke vlamovenbaksteen.

De werken zullen klaar zijn tegen het einde van het jaar.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons