Ninove 04 Apr 2020 - 14u37
Few Clouds
14.95°C

Stadscentrum zwerfvuilvrij na doortocht leerlingen basisschool De Kameleon

20 september 2019
Stadscentrum zwerfvuilvrij na doortocht leerlingen basisschool De Kameleon

NINOVE - Basisschool de Kameleon ruimt zwerfvuil in het centrum.

Vrijdag was het World Cleanup Day. Verschillende verenigingen en scholen gingen zwerfvuiljagen.

Basisschool De Kameleon trok met een 80-tal leerlingen van het 5e en 6e leerjaar de baan op om zwerfvuil te rapen. Dit zorgt niet enkel voor een mooier straatbeeld maar ook dat de leerlingen zich bewust worden dat afval niet op straat of bermen thuishoort, maar wel in een vuilniszak.

In de school zelf waren de lagere leerjaren eveneens de omgeving van speelplaats en parkings aan het opruimen; in totaal namen 340 leerlingen deel aan de verschillende acties.

Alle materialen, die de leerlingen hiervoor nodig hadden, lagen alvast klaar: grijpers, handschoenen, vuilzakken en fluo-hesjes. Of hoe de school actief burgerschap en beweging kon combineren.

Ze ruimden vooral sigarettenpeuken. Met honderden werden ze van tussen kasseistenen en klinkers gehaald. Het feit dat er minder ander vuil te vinden was kwam doordat de borstelwagen van de stad 10 minuten eerder voorbij gekomen was ... het belangrijkste is natuurlijk dat de omgeving proper is.

Maar dat er nog werk aan de winkel is om de mensen bewust te maken konden we zelf vaststellen. Twee dames waren het werk van de leerlingen aan het bekijken en toen de omgeving opgeruimd was en de leerlingen hun tocht verder zetten, gooiden ze beiden hun sigarettenpeuk op de grond terwijl er 5 meter verder een vuilnisbak stond. Om moedeloos van te worden.

Ook tal van andere organisaties, zoals de Zwerfvuiljagers uit Ninove , leerkrachten, ouders en leerlingen van de basisschool De Hazelaar uit Nederhasselt en Wijkcomité Ter Duyst gaan morgen op stap in hun omgeving.

GNE  -Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons