Ninove 28 Feb 2020 - 11u33
Scattered Clouds
1.91°C

Trakteer jezelf op een lasagne of croque en steun De Kalmoes

23 september 2019
Trakteer jezelf op een lasagne of croque en steun De Kalmoes

DENDERWINDEKE – De Kalmoes vzw, de zorgmanege zonder beperkingen, bestaat 10 jaar. Zij organiseren zaterdag 28 september een lasagne- en crocquefestijn in zaal Trefpunt Denderwindeke.

De Kalmoes vzw is een zorgmanege, die therapeutisch en aangepast paardrijden aanbiedt. Isabelle Meert: “Onze manege is er voor iedereen die op zoek is naar iets anders. Echte begeleiding op maat en op vraag. Onze zorg voor elke ruiter, de aandacht voor de hele persoon en zijn mogelijkheden, het respect voor ieders leertraject en de liefdevolle omkadering van onze paarden zijn enkele van onze speerpunten.”

Voor Isabelle begon het 10 jaar terug als een kleine paardendroom. Inmiddels is De Kalmoes vzw een vaste waarde in Ninove en omstreken. “Ik startte met enkele van mijn paardjes en pony’s dagelijks lesjes voor kinderen en jongeren met en zonder beperking. Al vlug volgden instellingen en organisaties, die bij ons een aangepast aanbod vonden. Het is een aanbod aan zorg en ondersteuning, compleet op de maat van de persoon, diens noden en wensen.”

Ondertussen groeide de paardengroep met enkele opvangertjes, die langdurige zorg nodig hadden en er uiteindelijk ook bleven wonen. Ze kregen een nieuwe naam en een compleet nieuw leven met en tussen de kinderen, in alle veiligheid en zorg.

“Met het vieren van ons tienjarig bestaan, mogen we terugkijken op enkele prachtige realisaties. De Ninoofse Prijs voor Toerisme 2011, de uitverkiezing als Ethisch Verantwoorde Sportclub door de Vlaamse Liga Paardensport in 2012, de Vlaamse Jeugdwelzijnsprijs in 2014 en eveneens in 2014 Laureaat van Steunpunt Groene Zorg. Veel van deze prijzen tonen onze zorg voor engagement en kwaliteit inzake de paardensport in het algemeen en in het bijzonder voor groepen met speciale noden.”

Om te blijven inzetten op kwalitatief hoogstaand onderwijs en zorg, heeft De Kalmoes jouw steun nodig. “De opbrengst van onze lasagne- en croquedag gaat integraal naar onze werking. In het bijzonder naar onze projecten met dieren in de hulpverlening en de zorg voor de paarden, die in onze opvang verblijven. Overal in instellingen voor personen met een beperking, in rust- en verzorgingstehuizen, vrolijken onze paardjes het dagelijks leven van de mensen op. Maandelijks kan je ons terugvinden op verschillende plaatsen.”

“Met de zorgmanege zetten wij maatschappelijk kwetsbare groepen in voor de zorg van onze dieren. En dat zijn er heel wat. Onze hoofdactiviteit blijft echter het aanbieden van lessen voor mensen met en zonder beperking. Lukt het even niet met het paardrijden en begrijp je het niet zo goed? Of heb je veel angst? Heb je een beperking, maar wil je graag paardrijden of mennen? En wil je je paard verzorgen en leren kennen? Dan zijn wij er voor jou.”

Praktisch

  • Datum en tijdstip: zaterdag 28 september van 11.30 uur tot 14 uur en van 17 uur tot 21 uur.
  • Plaats: zaal Trefpunt, Bokkendries 9 Denderwindeke
Info: De Kalmoes – 0477-79 14 04 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons