Ninove 30 Mar 2020 - 14u05
Few Clouds
8.19°C

In 2018 zijn 136 personen geschrapt uit Ninoofs bevolkingsregister

09 september 2019
In 2018 zijn 136 personen geschrapt uit Ninoofs bevolkingsregister

NINOVE – In totaal heeft het college van burgemeester en schepenen vorig jaar 136 personen ambtshalve uit de bevolkingsregisters geschrapt. “Van de niet-Belgen zijn het vooral Roemenen omdat zij vaak terug naar hun thuisland vertrekken zonder ons iets te laten weten”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

We telden het voor 2019 zelf even op: sinds januari zijn 40 personen ambtshalve geschrapt uit het vreemdelingenregister, 56 uit het bevolkingsregister en 5 uit het wachtregister.

Het college van burgemeester en schepenen kan beslissen om iemand van ambtswege af te voeren uit het bevolkingsregister. Dit betekent dat deze geen officieel adres meer heeft en administratief niet meer bestaat in België. Dit is dus een ingrijpende maatregel, die een stadsbestuur niet lichtzinnig neemt.

Burgemeester Tania De Jonge: “Een ambtshalve schrapping mogen we enkel doorvoeren als we die persoon niet meer aantreffen op diens officieel adres en het onmogelijk is om de nieuwe verblijfplaats te achterhalen. Voor het college van burgemeester en schepenen iemand ambtshalve schrapt, moet de ambtenaar dus al het mogelijke hebben gedaan om deze persoon op te sporen.”

De statistieken voor 2018

We kregen de officiële cijfers van 2018. Naast de 71 geschrapte Belgen, vallen ook de 21 Roemenen op. “Zij keren vaak terug naar hun thuisland zonder onze diensten iets te laten weten.”

Land Aantal Land Aantal
België 71 Portugal 2
Roemenië 21 Afghanistan 1
Bulgarije 4 Jordanië 1
Congo 4 Kameroen 1
Frankrijk 4 Marokko 1
Polen 4 Oekraïne 1
Vluchteling 4 Oezbekistan 1
Brazilië 3 Russische Federatie 1
China 3 Somalië 1
Hongarije 2 Spanje 1
Litouwen 2 USA 1
Nederland 2 TOTAAL 136

 

 

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons