Ninove 28 Feb 2020 - 11u23
Scattered Clouds
1.91°C

Terug blauwalgen op de Dender: zwemmen, vissen en kajakken verboden

28 augustus 2019
Terug blauwalgen op de Dender: zwemmen, vissen en kajakken verboden

NINOVE – Op verschillende plaatsen op de Dender is recent opnieuw een blauwalgenbloei waargenomen. Alle recreatie en captatie zijn verboden.

De drijflagen op de Dender zijn wijd verspreid en verplaatsen zich. Daarom is in Ninove elke vorm van recreatie verboden, evenals de captatie van Denderwater.

Je moet elk contact met blauwalgen vermijden. Zij zijn immers giftig en kunnen huidirritatie of misselijkheid veroorzaken bij mensen en dieren, die met het besmette water in contact komen.

Het is in Ninove verboden:

  • water te capteren uit de Dender voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor het vee;
  • te zwemmen en te vissen in de Dender, net als andere vormen van recreatie (kajak, kano, roeien…).
Info: dienst leefmilieu – 054-31 32 67 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons