Ninove 06 Apr 2020 - 14u47
Clear Sky
17.74°C

Steenpuin en glas verdagen opening van speeltuin

18 juli 2019
Steenpuin en glas verdagen opening van speeltuin

POLLARE – De speeltuin oogde heel aantrekkelijk. Tot grove stenen en glas tussen de opgehoogde grond tevoorschijn kwamen. Burgemeester Tania De Jonge liet de geplande opening onmiddellijk uitstellen tot de problemen zijn opgelost.

Over de speeltuin hoor je in Pollare veel lof. Maar leden van de vzw Parochiale Werken ontdekten in de grond veel stenen en zelfs glas. “Het is spijtig van dit mooi initiatief, want we verwachten hier veel kinderen. Maar dit kan natuurlijk niet. We hebben de stad hiervan op de hoogte gebracht.”

Burgemeester Tania De Jonge heeft onmiddellijk gereageerd. “We zijn vorige week ook langs geweest en hebben dit ook vastgesteld. Volgens de aannemer is dit naar boven gekomen tijdens de grondwerken, vermoedelijk bij het aanleggen van een tijdelijke werfweg voor het plaatsen van het monument. Ik heb de opening on hold gezet omdat dit inderdaad volledig in orde moet zijn. Zeker de grove stenen en het glas moeten worden verwijderd.”

Doordat dit restanten zijn van vroeger, blijven twee opties mogelijk: ofwel afgraven ofwel aanvullen. “Dit brengt wel een aanzienlijke extra investering met zich mee, waarvoor wij een bijkomend budget moeten voorzien. We gaan ook na wat we zelf nog kunnen doen. Maar dat puin uit het verleden zal blijven naar boven komen, waardoor een grondige aanpak noodzakelijk is. Wij betreuren dit ook maar in deze omstandigheden kunnen we de speeltuin niet in gebruik laten nemen.”

De burgemeester hoopt dat de opening in de loop van de maand augustus kan plaatsvinden, zonder de puinresten uit het verleden.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons