Ninove 28 Mar 2020 - 21u05
Clear Sky
12.57°C

Gratis Vlaamse verzekering voor vrijwilligers

01 juli 2019
Gratis Vlaamse verzekering voor vrijwilligers

NINOVE – Organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis verzekeren voor burgerlijke aansprakelijkheid.

In heel wat gevallen ben je als organisatie verplicht om je vrijwilligers te verzekeren tegen burgerrechtelijke aansprakelijkheid. Ook als je niet verplicht bent, is het verstandig om hen goed te beschermen.

Dat kan met de gratis Vlaamse vrijwilligersverzekering. Je hebt als erkende organisatie recht op 1000 gratis vrijwilligersuren.

Deze verzekering komt ten gunste van de vrijwilligers, actief in vrijwilligersorganisaties in heel Vlaanderen en Brussel (als de voertaal Nederlands is), zonder betaald personeel.

De verzekering kan alleen aangevraagd worden door:

  • feitelijke verenigingen,
  • startende vzw's,
  • vzw's zonder personeel,
  • lokale afdelingen van een koepel (enkel bij extra activiteiten; voor vaste activiteiten heeft de koepel verzekeringsplicht).

Je hebt een geldig erkenningsnummer nodig, waarmee je de activiteiten vooraf kan verzekeren. Vraag online je erkenningsnummer aan op www.gratisvrijwilligersverzekering.be. Ten laatste na drie weken ontvang je een antwoord van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. De erkenningsperiode bedraagt 12 maanden vanaf de dag van toekenning.

Een activiteit of een wijziging van een activiteit moet minstens 48 uren voor de start ervan worden doorgegeven. De activiteit is verzekerd als je een bevestigingsmail ontvangt.

Info: Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerkDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons