Ninove 06 Apr 2020 - 15u50
Clear Sky
17.74°C

Zwerfvuileriken blijven de mensen van goede wil uitlachen

26 juni 2019
Zwerfvuileriken blijven de mensen van goede wil uitlachen

NINOVE – “Vechten tegen de bierkaai? Een hopeloze zaak? Het lijkt er toch stilletjes aan op.”  Zwerfvuiljager par excellence Kris De Wit was vandaag even van zijn melk. Niet door de hitte, maar door zijn waarnemingen van sluikstortzakken in Ninove de laatste 3 dagen. “En dan was ik er zelfs niet specifiek naar op zoek.”

“Zondag 23 juni rijd ik de Pamelstraat in om mijn moeder te bezoeken. Rechtover Ronny Sport staat op het pleintje een zwarte toegebonden 60 liter zak.”

Maandag 24 juni was het weer van dat. “We gaan te voet naar de stad een terrasje doen. Aan het bankje in de Biezenstraat, rechtover huisnummer 18, staat een kabas met keukenafval. Aan de archeologische site ter hoogte van de Abdijkerk liggen 3 zakjes sluikstort en in de doorsteek van de Abdijstraat naar de Albertlaan nog eens 2 kabassen vol afval.”

Deze ochtend, dinsdag, alweer vuilnis. “Ik ga naar de markt en parkeer mij op de parking Abdijkerk. Aan de Vijfhoek liggen meer dan 13 zakken gesluikstort aan de gekende vuilbak. Een andere attente zwerfvuiljager had toen al de melding gedaan naar de dienst Integrale Veiligheid. Ik kom terug naar mijn auto, rij de parking af en daar liggen, jawel, 2 zakken. Ik rij verder naar men werk, kom op de N45 richting Aalst: daar liggen minstens 3 keukenzakjes gestort in de wegberm. Deze middag heeft iemand op onze Facebookpagina een filmpje gepost van een man, die overdag open en bloot in de stad zijn keukenafvalzakjes in een vuilbak aan het proppen was.”

Meldingen

Alle sluikstorten zijn inmiddels gemeld voor ophaling. Maar toch. “Ondanks het harde en ondankbare werk van de dienst Integrale Veiligheid, de GAS-vaststeller, de gemeenschapswachten, de Technische Dienst, blijft dit virus voortwoekeren in onze stad. Niet prettig om in deze hitte stinkende zakken te doorzoeken. Op die manier zijn dit jaar wel al meer dan 60 sluikstorters betrapt/geïdentificeerd. Maar wanneer stopt dit.”

Om moedeloos van te worden. Zwerfvuileriken trekken zich niets aan van de inzet van zoveel mensen en diensten. Integendeel, hun vuiligheid wordt telkens weer opgeruimd. Maar Kris en zijn medestanders kennende is dit dipje van voorbijgaande aard.

Het is belangrijk om sluikstorten en zwerfvuileriken te melden. Dat kan via het meldingsformulier in het SIS-systeem. Vul het onlinedocument in en klik op ‘Deze serviceaanvraag verzenden’.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons