Ninove 25 May 2020 - 11u56
Scattered Clouds
16.51°C

Sint-Corneliusparochie sluit pastoraal werkjaar af met bezoek van pauselijke nuntius

25 juni 2019
Sint-Corneliusparochie sluit pastoraal werkjaar af met bezoek van pauselijke nuntius

NINOVE – De parochiegemeenschap blikt terug op het afgelopen pastoraal werkjaar. Dit gebeurt op op vrijdag 28 juni om 19 uur in de Abdijkerk van Ninove.

Die dag is het feest van het Heilig Hart, ieder jaar de 3de vrijdag na Pinksteren. Ook voor de Ninoofse zusters van de HH Harten is het dan feest.

Voor deze gelegenheid komt de pauselijke nuntius monseigneur Augustine Kasujja naar Ninove. Hij is de ambassadeur van de H. Stoel (Vaticaanstad) in België en Luxemburg. Bij de pauselijke diplomatie brengt hij verslag uit over het reilen en zeilen van de kerk en de samenleving. Ook Ninove wil hij alvast leren kennen en bezoeken. Het is exact 70 jaar geleden dat een nuntius Ninove bezocht.

Na de dankviering is iedereen van harte welkom voor de receptie op de speelplaats van de HH Harten Secundair (Onderwijslaan).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons