Ninove 07 Apr 2020 - 19u55
Few Clouds
20.67°C

Vakantie gepland? Kids-ID bij de hand!

07 juni 2019
Vakantie gepland? Kids-ID bij de hand!

NINOVE – Met de vakantie in het vooruitzicht, is het belangrijk om na te gaan of jouw kinderen over een geldige kids-ID beschikken. Je kunt deze aanvragen bij de dienst Bevolking.

De kids-ID is een officieel elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar. Deze identiteitskaart is 3 jaar geldig.

De kaart bevat verschillende identiteitsgegevens en een foto van het kind. Ze is ook voorzien van meerdere veiligheidselementen om vervalsing te bemoeilijken.

Het is een geldig reisdocument, waarmee kinderen kunnen reizen in landen van de Europese Unie en in sommige landen daarbuiten. Wanneer je naar een land reist waar de kids-ID niet geldig is, moet je een nationaal paspoort aanvragen.

De kids-ID is verplicht wanneer het kind naar het buitenland gaat (tenzij het kind een nationaal paspoort heeft).

Je kunt deze identiteitskaart voor kinderen aanvragen op het stadhuis.

Info: Dienst bevolking, Centrumlaan 100 Ninove – 054-31 32 65 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Kids-ID aanvragen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons