Ninove 01 Apr 2020 - 17u50
Clear Sky
7.73°C

ILvA vraagt om gele zakken correct dicht te binden

07 juni 2019
ILvA vraagt om gele zakken correct dicht te binden Deze gele zak is correct dichtgemaakt met een 'krop' als handvat. De andere drie zakken (hieronder getoond) zijn slecht dichtgemaakt.

REGIO – ILvA ziet er op toe dat de zakken correct zijn vastgemaakt in een zogenaamde ‘krop’. Zakken, die niet reglementair zijn dichtgemaakt, nemen de ophalers niet mee.

De gele zak maak je goed dicht door een ‘krop’ te maken. Dat wil zeggen: je maakt bovenaan de gele zak een handvat, het liefst met de witte strips die bij de zakken zijn geleverd. Met die krop kan de lader je zak gemakkelijk vastnemen en in de laadruimte van de vrachtwagen gooien. Hij of zij kan er zo ook meerdere tegelijk in de hand nemen.

Gevaarlijk of onhygiënisch

Het kan gevaarlijk of onhygiënisch zijn voor de lader om die gele zak op een andere manier dicht te maken. Wanneer een zak met plakband is dicht gemaakt, moet de lader die opnemen aan de buik van de zak. Steekt daar een scherp voorwerp in, dan kan hij of zij gewond raken.

Ook zakken met twee kroppen kunnen de laders moeilijk vastnemen. En net als zakken met een knoop vallen ze veel te gemakkelijk open. Dit is niet aangenaam voor de laders en voor diegenen, die jouw troep op de stoep moeten opkuisen.

Zakken, die niet reglementair zijn dichtgemaakt, nemen de ophalers dus niet mee.

Info: Intercommunale Land van Aalst.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons