Ninove 10 Apr 2020 - 06u24
Clear Sky
8.89°C

Honderd rozen voor tante Alice

06 juni 2019

MEERBEKE – Alice Evenepoel vierde samen met haar familie en een delegatie van het stadsbestuur haar 100ste verjaardag. Zij verblijft momenteel in het WZC Castelmolen, maar kon tot haar 97ste zelfstandig blijven wonen in de Eggerstraat.

Alice is op 7 juni 1919 geboren in Meerbeke op de ouderlijke hoeve in de Eggestraat. Ze was de oudste uit een gezin van 5 kinderen met Victor, Maria, Jozef (Jef) en Elisabeth. Het zijn de kinderen van deze jongste zus, die ons het verhaal van haar leven vertellen.

“Tante Alice is nooit getrouwd, maar heeft haar hele leven gezorgd voor haar ouders en haar broer Jef. Die is aan het begin van de tweede wereldoorlog op de vlucht naar Menen zwaargewond geraakt. Hij is in een kruisvuur terecht gekomen tussen Duitse en Engelse troepen. Hij overleefde, maar is de rest van zijn leven zwaar gehandicapt gebleven. Zij heeft hem als een verpleegster verzorgd. Haar persoonlijk leven zette zij opzij voor hem. Ook haar ouders heeft zij in hun oude dag bijgestaan.”

Haar nicht en neven Christiane, Marc en André herinneren zich dat zij altijd ten dienste stond van de familie. “Ze is drie keer verhuisd, maar altijd in de Eggerstraat binnen een straal van enkele honderden meter. Wij waren daar kind aan huis en zaten soms meer bij tante Alice dan thuis. En dat is altijd zo gebleven."

Alice is tot drie jaar terug zelfstandig kunnen blijven wonen. ”Uiteraard met de nodige ondersteuning zoals poetshulp en thuisverpleging, maar elke dag maakte ze haar eten. Toen het minder goed ging met haar gezondheid hebben wij in het WZC Castelmolen voor haar een plaats gevonden. Wij willen voor haar zo goed mogelijk blijven zorgen, zoals zij dat voor ons heeft gedaan.”

Als blijk van hun warme dank hadden zij voor tante Alice een reuzeboeket met 100 rozen klaargezet. Een delegatie van het stadsbestuur overhandigde haar eveneens een mooi boeket en een gesigneerd portret van koning Filip en koningin Mathilde.

En toen waren er bubbels en heel lekkere taart.

MLI

Tante Alice heeft geen wereldwonderen verricht. Maar voor ons en haar hele familie heeft ze vele wonderen gerealiseerd.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons