Ninove 29 Mar 2020 - 02u30
Clear Sky
12.57°C

Officiële telling: er waren 230 Rita’s in Outer

24 mei 2019
Officiële telling: er waren 230 Rita’s in Outer

OUTER – Volgens de telling van gerechtsdeurwaarder Toon Sorgeloos wasen woensdag 22 mei 230 Rita’s aanwezig.

Het totaal officieel getelde Rita’s (1ste voornaam) bedroef 230. Van de 233 ingdiende verklaringen heeft hij er dus 3 moeten weigeren:

  • bij twee dames was Rita niet de 1ste voornaam;
  • 1 Rita had zich niet geïdentificeerd aan de hand van haar identiteitskaart.

Nog enkele leuke weetjes.

  • De gemiddelde leeftijd is 66 jaar.
  • De oudste Rita – die ook jarig was – is 81 jaar.
  • De jongste Rita telt 49 lentes.

De procedure voor de opname in het Guinness Book of Word Records kan dus haar beloop krijgen.

Pastoor Alexander Vandaele: "Het record is officieel gevestigd. We dienen nu het dossier in en hopen dat we in het fameuze Guinness Book komen. Maar de procedure moet haar beloop krijgen. Het is voor mij ook de eerste keer natuurlijk."

Maar hopeloos ziet het er niet uit. En mocht het zo zijn, dan is er nog altijd... de heilige Rita.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons